Ungdomsbedrifter

Ungdomsbedrift (UB) gir elevene erfaring med bedriftetablering. De skal gjennom et skoleår etablere, drive og avvikle en ungdomsbedrift. Skoleåret 2019-2020 har vi  ungdomsbedrift på restuarant- og matfag, medier- og kommunikasjon og vi også seks ungdomsbedrifter i faget markedsføring og ledelse.

Her har du en kort presentasjon av to av våre ungdomsbedrifter dette året:

Skolepodden UB

Ungdomsbedrift som består av fire jenter som går 2. året på studiespesialisering. Bedriftens visjon er å gjøre læring "motiverende, engasjerende og enkelt".

Firmaet skal produsere læringsstøttene podkaster, og målet er å gjøre skolehverdagen enklere. De skal tilby en podkast som gir kunnskap på en lett og tilgjengelig måte. Podkasten skal gi inspirasjon og motivasjon til undervisning og ta opp ulike temaer som er relatert til skolehverdagen. Det kan være alt fra miljø, samfunn, bioteknologi og media. Podkasten er lett tilgjengelig i forhold til annen læringsstøtte, og den oppmuntrer til videre læring.

Dette er en podkast av og for elever på videregående, men alle som er interesserte i å lære kan høre på podkasten. Vi ønsker også å nå ut til lærere, slik at også de kan bruke podkasten i sin undervisning.

Less Food Waste UB
s

Skal forsøke å løse problemet med å tømme ketchupflaskene helt, for på den måten å bidra til å redusere matsvinn.

Gjennom dette skoleåret skal 4 jenter etablere bedriften, utvikle og markedsføre produktet, delta i konkurranser osv., før bedriften avvikles i mai.

Publisert 3. januar 2017, oppdatert 23. november 2019.