En spennende NM-uke venter

Vi gleder oss til å følge Skolepodden under NM for ungdomsbedrifter 4. - 8. mai. Se også NRK sitt intervju med jentene

Totalt har over 2 000 ungdomsbedrifter blitt etablert i Norge dette skoleåret. Av disse har 138 kvalifisert seg til de ulike klassene i norgesmesterskapet, som i år arrangeres digitalt.

Skolepodden UB fra Gol vgs. ble i mars kåret til årets beste ungdomsbedrift i Buskerud, og kvalifiserte seg dermed til NM i klassen "Beste ungdomsbedrift". Der skal de konkurrere mot de 18 andre fylkesvinnerne. 

NRK intervjuet jentene i Ungdomspodden 6. mai. 6 min og 35 sek. ut i denne sendingen kan du se intervjuet: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oslo-og-viken/202005/DKOV98050620/avspiller

Bedriften bestod i utgangspunktet av fire elever, men to av disse har flyttet fra Hallingdal – dermed er det nå Kristine Viko og Ingrid Røe Gullingsrud som står bak Skolepodden UB.  

Uansett resultat under NM er dette en kjempeprestasjon av jentene bak Skolepodden. Vi er imponerte og stolte av det arbeidet de har lagt ned i forkant av både fylkesfinalen og ikke minst nå før landsfinalen. Det samme gjelder Thorgeir Røer, som har veiledet jentene og lagt ned en kjempeinnsats, lang ut over det som kan forventes. 

Podkastene jentene har utarbeidet er tilgjengelige på nettsiden www.skolepodden.no. Ta en tur innom, så ser du hva de har jobbet med. Podcastene er også tilgjengelig på Youtube, Spotify, Podkastappen og andre strømmetjenester. Jentene har også opprettet en egen instagramkonto, som er det sosiale mediet som treffer målgruppen best, altså ungdom mellom 16 og 19 år. 

Mandag 4. mai åpner NM-showet, og det blir direktesendinger hver dag klokken 15.00 på denne facebooksiden: https://www.facebook.com/uenorge/. Det blir blant annet besøk av Statsminister Erna Solberg, HKH Kronprins Haakon Magnus, flere toppledere og andre kjente personligheter. Komiker Nils Ingar Aadne blir med i hver sending. De vil gi deg overraskelser, konkurranser og vise frem flere produkter til ungdomsbedrifter, så håper mange har lyst til å følge med på sendingene. Det vil legges ut opptak etter sending til de som ikke har mulighet til å se live. Her blir det masse fremtidstro og skaperglede, noe vi alle trenger en dose av i disse dager! 

Fredag 8. mai er det hovedsending med blant annet kåring av beste ungdomsbedrift 2020. Du kan bl. a. lese mer om arrangementet her: Rekordmange deltagere
i digitalt NM for ungdomsbedrifter
.

Skolepodden UB er også nominert i klassen for beste HR-bedrift, som en følge av sitt grundige og gjennomførte personalarbeid.

Gjennom skoleåret har elevene i faget markedsføring og ledelse utarbeidet egne forretningskonsept der de har avdekt og analysert behov i markedet, gjennomført markedsundersøkelser, kommet frem til målgrupper, utarbeidet produktkonsept samt jobbet med prissetting, distribusjon og markedskommunikasjon (reklame).

For å ha en tydelig retning på arbeidet med bedriften, har Skolepodden utarbeidet en visjon og forretningside.

Skolepodden UB sin visjon er:

«Skolepodden gjør læring motiverende, engasjerende og enkelt».

Visjonen oppsummerer kjernen i bedriftens arbeid og danner på den måten grunnlaget for enhver strategisk beslutning som fattes i bedriften.

Forretningside:

“Skolepodden er den inspirerende og motiverende læringsstøttende podkasten, utviklet av og for elever på videregående skole. Vi tilbyr podkaster som gir kunnskap på en enkel og interessant måte gjennom å stille engasjerte fagpersoner nysgjerrige spørsmål om ulike fag og temaer relatert til elevenes skolehverdag. Podkasten er lett tilgjengelig i forhold til annen læringsstøtte, og den oppmuntrer til videre læring. Den store målgruppen og den intensive digitale distribusjonen, gjør Skolepodden til en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet.”

Forretningsideen beskriver bedriften på en enkel og klar måte. Ideen danner et tydelig bilde på hva bedriften ønsker å tilby for å dekke elevenes behov for engasjerende og lett tilgjengelig læring. Ideen får også tydelig frem at Skolepoddens konkurransefortrinn er at den er utviklet av og for elever, noe som også gjør den attraktiv for potensielle samarbeidspartnere/sponsorer.

Skolepodden UB utarbeider og distribuerer altså podkaster med læringsstøttende innhold, slik at elever på videregående skoler skal finne enklere, mer engasjerende og interessant informasjon som kan gjøre skoledagen mer givende.

De har spilt
inn en episode om energi og klima med Andreas Wahl, kjent fra blant annet Folkeopplysningen på NRK TV, og en episode om merkevarebygging med professor Bendik Samuelsen ved Handelshøyskolen BI. I tillegg har de bl. a. lagt ut en podcast om privatøkonomi med Magne Gundersen fra Luksusfellen og Sparebank 1 og en podcast om regnskapsanalyse, i samarbeid med Lars Bergan i Skue Sparebank.

Vi på Gol vidaregåande skule er imponerte og stolte over det resultatet elevenes målrettede arbeid har gitt og følger spent med i uken som kommer.


Publisert 2. mai 2020, oppdatert 6. mai 2020.